CURSILLO

 

A Hevesi Római Katolikus Egyházközség Cursillos Lelkiségi Csoportja

 

A CURSILLO egy katolikus lelkiségi mozgalom, melynek lényege a keresztény lét örömének megélése. Spanyol eredetű szó, jelentése: kis vagy rövid tanfolyam. 1949-ben Eduardo Bonnin alapította Mallorca szigetén /Aki most 2008. február elején költözött az égi hazába, 91 évesen./ Csütörtök estétől vasárnap estig tartó rövid együttlét bentlakással, ahol papok és világiak a katolikus hit lényeges igazságait mutatják be nemcsak előadással, hanem beszélgetésekkel, életpéldákkal. A három napban Jézus személyére összpontosítjuk erőinket. A Cursillo nem csupán ismeretet, tudást akar átadni, hanem a hit élményét kínálja, ehhez szükség van, a résztvevők egész lényére, szívére, lelkére.

A  Cursillo lényegéhez tartozik a szentmise, a közös imádság, a párbeszéd, a beszélgetések

Szimbóluma a szivárványszínű hal. Jelentése: Isten és ember örökszövetsége, nekünk keresztényeknek a szeretet óceánjába kell megtanulni beúszni, Jézus és a megtért ember örök barátsága, mely az örömre, megújulásra, életre vezet.

Hivatalos köszönés: DE COLORES!  Jelentéseszínes, pompás!  Számunkra ez akkor válik igazzá, ha a szeretet szemüvegén keresztül éljük az életünket, és Jézus a Jópásztor vezet!

De Colores!